19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

19 Mayıs 1919; Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.Gazi Mustafa Kemal Atɑtürk’ün 19 Mayıs 1919’dɑ Samsun’dɑn bɑşlattığı bağımsızlık harekâti, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurda dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlanmıştır.

Verilen çetin mücadele sonucunda  kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir.

Türk milleti olarak başta gençlerimizle birlikte bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir.

Bu vesileyle gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyor, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını  şehit ve gazilerimizi saygıyla minnetle şükranla anıyoruz.

Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.