23.OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

Derneğimizin 23.0lağan genel kurulu 25.03.2021 tarihinde derneğimiz lokalinde pandemi kuralları kapsamında yeterli katılımla yapıldı.Önceki yönetimin tamamı aday olmazken oluşan yeni yönetim kurulu tek listeyle seçime katıldı ve oy birliğiyle seçildi.Yeni yönetim Aziz Boy,Davut Kesici,Cemil Vatandaş,Kenan Ayan ve Cemal Barış, Deneti Kurulu; Raşit Görgülü,Serkan Sıcakyüz ve Tufan Arslan’dan oluştu.

Genel Kurulda üyelere sunulan faaliyet raporu tam metni aşağıdadır.

DEĞERLİ ÜYELER

Tekrar yeniden siz dostlarla bir arada olmak ne güzel.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.Hepiniz hoş geldiniz.

22.Olağan Genel kurulu yaptığımız Ocak 2019 dan bu yana 2 yılı tamamladık.Bu iki yılın ilki yani 2019 bizim hep birlikte bu lokalde güle oynaya eğlendiğimiz son yılımız oldu.

Her yeni başlangıçta olduğu gibi yeni umutlar taze hayallerle başladığımız 2020 yılı maalesef beraberinde büyük yıkımlar getirerek dünyayı, ülkemizi ve doğal olarak da bizleri olumsuz yönden etkiledi.

Özellikle biz emekliler ve hele hele ileri yaş guruplarımız çok zor bir dönem yaşadı.Sağlık sorunları ve genel ekonomik gelişmeler travmalara yıkımlara yol açtı.

Geçen bu zor günlerimizde çoğumuz mesai arkadaşlarımızı,komşularımızı,yakınlarımızı,aile bireylerimizì canlarımızı yitirdik.Sevdiklerimize son görevlerimizi yapamadık veya kısıtlı yapabildik.Kendimiz için sevdiklerimiz için dostlarımız için endişe ile günlere uyanır olduk.Bir arada olabilmeyi sevincimizi acılarımızı paylaşabilecek günleri özledik.Kısacası 2020 yaşamak istemediğimiz kasvetli karanlık bir yıl oldu.

Derneğimiz üyelerinden kaybımız yok denecek kadar az.Ama yıllaca aynı tezgahlarda çalıştığımız kol ve beyin gücü emekçileri dostlarımız arkadaşlarımız bir bir aramızdan ayrıldı.Hepsini ayrı ayrı rahmetle yadediyoruz.

Bu bizim alıştığımız,istediğimiz yaşam biçimi değil.Biz çeliğin dişlilerinde ezilerek bu günlere geldik ama maalesef mikronla ölçülecek bir virüse mahküm olduk.

Bu karanlık tünelden çıkmak için kamu yönetiminin devletimizin koyduğu kurallara bugüne kadar ttitizlikle uyan da bizler olduk.Bunu aynen devam ettirmek zorundayız.Ancak kural koyuculara da küçük bir sitemimiz olacak.Yaşlıları koruyoruz deyimi slogan haline getirilip artık çokça istismar edilmeye başlandı.Sosyal hayatın içinde olan bizler bunun farkındayız.Koruma ve kollamayı esarete çevirmemek gerekir.En azından biz yaş almış gençleri bu psikolojiye sokmadan genel tedbirler alınabilir kanaatindeyiz.

DEĞERLİ DOSTLAR

Değişen bir dünya var.Yeni düzen koyucular bizlere daha neler dayatacak bilemiyoruz.Ama biz ülke insanı olarak bilinçli davranmak ve el birliğiyle bu kaostan çıkmak zorundayız.Özellikle belirtmek isteriz ki bizim kuşağın davranışı diğer yaş guruplarına örnek olacaktır.

Değişen bir dünya var dedik.Ekonomi, sosyal hayat ve bunlara bağlı iş dünyası ticaret,ziraat,tarıma dayalı genişleme kısacası yaşamımızın her alanını ilgilendiren konuların sil baştan düzenleneceği zaman diliminde yaşıyoruz.Umarız ve dileriz ki sonuçları bütün dünya için ama özellikle memleketimiz için,ailemiz için sevdiklerimiz için hayırlı olur.

Aslında söylenecek çok söz var.Ancak kısıtlı zaman nedeniyle  sizlerin değerli sabırlarını  istismar etmemek için konuları çok fazla dağıtmak istemiyoruz.

Bu dönemde biz EVEDER yöneticileri olarak emanetiniz olan kurumumuzu koruma ve yönetme görevini kusursuz ifa etmeye gayret gösterdik. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan,her fırsatta çeşitli iletişim araçlarıyla varlıklarını hissettiren siz değerli paydaşlarımıza yönetim olarak yürekten teşekkür ediyoruz.

Oldukça sancılı olacağını tahmin ettiğimiz önümüzdeki geçiş sürecinde de derneğimize sahip çıkarak aydınlık günlere eksiksiz sağlık ve huzurla erişebilmek ortak dileğimiz olsun.

Bu menfur salgın ve diğer sebeplerle aramızdan ayrılan üye,dost ve yakınlarımıza Allahtan rahmet sağlık sorunlarıyla mücadele edenlerimize acil şifalar diliyoruz Hayattakilerimize de aileleriyle birlikte önce sağlık sonra yine sağlık ve huzur içinde yaşlanmalarını temenni ediyoruz.

Bütün olumsuzluklara rağmen yeniden güzel günlerde sevdiklerimizle dostlarımızla ailelerimizle ve en önemlisi sizlerle tekrar bir arada olabileceğimiz umuduyla  ülkemize yöremize üyelerimize refaha huzura erişecek hayırlı bir dönem dileğiyle saygılar sunuyoruz.