GENEL KURULA SUNULAN DERNEĞİMİZ FAALİYET RAPORU

Derneğimizin 22. Olağan Genel Kurulunda Genel Sekreterimiz H.Kenan ÖZBAYRAK tarafından sunulan faaliyet raporunun tam metni aşağıdadır.Üyelerimiz ve kamuoyunun  bilgilerine sunulur.

SAYIN DİVAN,

DEĞERLİ ÜYELER;

Bizler; Erdemir’in değişik ünitelerinde çeşitli departmanlarda hizmet vermiş ve bu süreçte kurumsal bir kültür oluşturup yaşamının büyük bir kısmını bu kültürle düzenlemeye çalışmış bireyler olarak biraraya gelmiş Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Derneği üyeleriyiz.

Kuruluş tarihimiz olan 1997  yılından bu güne kadar derneğimizde görev alan tüm yönetim kurulu arkadaşlarımız saygın ve seçkin bir üye kitlesiyle- bölgemizin önemli dernekleri arasında yer almaya özen ve  gayret göstermiştir.

Bu bayrağı iki dönemdir yönetim ve denetim kurulları olarak sizlerin onayıyla bizler devraldık.

Derneğimizi, Erdemir Vakfını ve ülkemizin ve bölgemizin göz bebeği Erdemir’i kuran, bu günlere taşıyan, çeşitli kademelerinde aktif görev üstlenen çok değerli büyüklerimizi, arkadaşlarımızı saygı minnet ve şükranla anıyoruz.

Aramızdan ayrılıp ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet, yaşayanlarımıza sağlık ve uzun ömürler diliyoruz.

SAYIN ÜYELER;

OCAK 2017 tarihinde yapılan 21. olağan genel kurulda, sizlerin tercihiyle yönetime seçildik.

Yönetim olarak kendi bünyemizde  görev bölümü yaptıktan sonra, içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirerek dernek olarak yapabileceklerimizi öncelik sırasına göre gündemimize aldık.

Asli sorumluluğumuzdan ilki;  üyelerimizin Erdemir Vakfı ile olan, ekonomik ilişkilerini takip etmek ,menfaatlerimiz doğrultusunda Vakıf yönetiminden arz ve taleplerde bulunmak ve sonuç alacak çalışmaları yürütmekti.

Bu konuda önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de Vakıf ve Sendika yönetiminden olabildiğince destek gördük. Taraflar sorunlarımızın çözümüne katkıda bulunmak için daima pozitif tutum sergilemişlerdir. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Yönetim tasarrufuyla çözülmesi gereken sorunların büyük bir bölümünü  bu dayanışma ile çözdük. Ancak, bazı sorunların  tüzük tadilatıyla veya tüzükte yeniden  düzenlemelerle çözümü mümkün olması nedeniyle kısa vadede netice alınamayacağını gördük. Bu konuda Vakıf yönetimi ile çalışmalar halen sürmektedir. Emekli kontenjanından bizi temsilen vakıf denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Sayın Cemil VATANDAŞ’a çözüme katkı veren samimi gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

SAYIN ÜYELER

Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz son genel kurulda değindiğimiz bir konuyu bu defa burada tekrar yİneleme ihtiyacı duymaktayız;

Vakıf genel kurullarına, çalışanları temsilen katılan delege yapısının biz emeklilere bakış açısını hepimiz bilmekteyiz. Bu bakış açılarını değiştirmek için  derneğimizce yapılan çalışmaların bundan sonra da kesintisiz sürdürülmesi gerektiğini unutmamalıyız. Gelecek yönetimlerin bu konuda yürütülen çalışmaları kesintisiz sürdürmesi ve bu sürece üye bazında yoğun destek verilmesi gerekmektedir.

Göreve geldikten sonra kamu kurumları ve sivil toplum örgütleriyle yakın bir çalışma ortamı oluşturmuştuk. Makam ziyaretlerinin ötesinde  kurumumuzu yakından tanıtan çalışmalarımızla dernek kimliğimizi daha etkin bir yere taşıdık.

Mülki amirlerimiz, ilçemizdeki idari, siyasi birim yetkililerimizle sürekli iletişim halinde olan bir kurumuz. Önemli konularda bilgisine başvurulan, söylediklerine kulak kabartılan, yazdığımız çizdiğimiz şeylerin dikkatle takip edildiği bir sivil toplum örgütü olmanın gururu hepimizin.

DEĞERLİ ÜYELER

İlk defa Erdemir Halkla İlişkiler birimiyle  üç yıl önce başlattığımız çalışmalar sonucunda Erdemir Emeklilerinden  ulaşılabilen büyük bir guruba  ERDEMİR çatısı altında  ramazan ayında düzenlenen iftar yemeğini bir yıl aradan sonra 2018 yılında tekrar vermek nasip oldu. Bu konuda emeği geçen başta Erdemir’in ilgili kademelerindeki değerli yöneticileri olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.

Ayrıca dernek olarak gelenek haline getirdiğimiz ramazan iftarlarımızı yine geçtiğimiz dönemlerde de katkılarınızla devam ettirdik.

Derneğimiz tarafından organize edilen Ramazan Kumanya yardımları dağıtımı  her ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam edildi. Bunu yaparken ihtiyaç sahiplerini incitmemeye özen gösterdik.

Yine Derneğimizin kuruluş yıldönümü etkinliği kapsamında ilk defa bir gece tertip ettik. Uzun yıllardır Ereğli dışında yaşayan, biribirlerine özlem duyan dostları buluşturduk. Çok olumlu ve pozitif tepkiler aldık. Yinelenmesi için oluşan talebe cevap verme isteğimiz bu yıl da devam etmektedir. Ancak kötü hava koşulları  gerekçe gösterilerek katılımcıların erteleme talebini makul  görüp  genel kurulumuz sonrası  tesbit edilecek bir tarihte tekrarlanması uygun görülmüştür.

Dernek üyelerimizin sağlık hizmetleri kapsamında önceki  yıllarda olduğu gibi  İlçemizde halen aktif faaliyetlerini sürdüren ECOMAR VE ANADOLU HASTAHANELERİ’nden yararlanmaları için özel anlaşmalar yaptık.

SAYIN ÜYELER

Artık  derneğimiz bünyesinde bir gelenek haline gelen ve Ereğli kamuoyunda her kesimce dikkatle izlenen, sivil bürokrat birçok katılımcının bizzat iştiraklarıyla renkli ve cazip görüş ve önerilerin ortaya çıktığı her Perşembe günleri  tekrar edilen “Teknoloji Toplantıları”  bu dönemde de devam etmiştir.

Bu toplantılarda işlenen önemli konulardan biri hatta birincisi  “Çelik Enstitüsü” kurma çalışmalarına öncülük etmekti.  Bu konuda Derneğimiz bünyesinde büyük emek sarf eden merhum Dr. Hayri ERGüN  beyefendiyi saygı  minnet ve rahmetle anmadan geçemiyeceğiz.

Sayın Ergün’un bize açtığı yolla, derneğimiz İstanbul’da yapılan Uluslararası Çelik Endüstrisi ve İnovasyon  Konferanslarına her yıl katılarak çelik sektöründeki aktörlerle yakın ilişkilerini sürdürmektedir. Derneğimizin tanıtımında  çok özel bir fırsat yaratan bu toplantılarda dikkat çeken bilgi ve insan kaynağı akışı  bize ayrı bir değer katmaktadır. Uluslararası seviyede yapılan bu toplantıların sonuncusunda Derneğimiz Teknoloji Gurubu adına Sayın Aydın EROL bey Çelik sektörünün genel durumunu değerlendiren bir sunuş yapmış ve katılımcılar seviyesinde olduğu kadar Erdemir camiasında da ses getirmiştir. Bu bizim için övünç kaynağıdır. Emeği geçen başta Sayın Aydın bey olmak üzere ekibine teşekkür ediyoruz.

Teknoloji  toplantılarında yapılan çalışmaların  yeni dönemde de  sosyal  yaşamı ilgilendiren yeni projelerle siz emekli arkadaşlarımıza katkı yapmaya devam edeceği inancındayız.

Derneğimize ait iletişim kanallarını sürekli açık ve aktif tuttuk. Özellikle  yenilediğimiz Web sayfamızdan derneğimizle üyelerimizin bilgi akışını daha etkin  daha sağlıklı ve daha hızlı hale getirdik. Bu konuda özellikle Kdz Ereğli dışında yaşayan üyelerimizden çokça teşekkür almak, takdir edilmek bizi ayrıca mutlu etmiştir.

Görev süremizde yönetim olarak Parti ayırımı gözetmeksizin  dernek menfaatleri doğrultusunda  legal bütün siyasilerle iyi diyaloglar kurduk.

Bütün bunlar yeterlimidir derseniz tabi ki hayır diyoruz. Daima daha iyisini arayan sizlere, kesintisiz ve daha güçlü bilgi akışı sağlamak  daha dolu ve ihtiyaçlara cevap veren hizmetler sunmak  yeni  seçilecek arkadaşların görevi olmalıdır

SAYIN DİVAN

SAYIN ÜYELER

Derneğimiz dışında gelişen sebepler nedeniyle  sayısal olarak daralma sürecine girdiğimizi  geçtiğimiz genel kurulda gündeme taşımıştık. Bu süreç  ne yazık ki devam etmekte olduğundan  bazı  düşüncelerimizi gerçekleştiremedik. Bu dönemde derneğimizin varlığını korumak  kalıcı ve sürekliliğini devam ettirmek amacıyla  gereken ekonomik yapının  güçlü bir şekilde sürdürülebilir olması için çalıştık. Bu nedenle bazı üyelerimiz tarafından talep edilen daha yoğun sosyal ve toplumsal aktiviteleri düzenleme arzumuza gem vurmak zorunda kaldık.

Başardığımız, başaramadığımız  bütün çalışmaların odağında siz çok değerli üyelerimizin varlığı ve desteği var. Bunun için  yönetim kurulu olarak sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu desteğin bundan sonra da oluşacak yeni yönetimlere aynı şekilde verilmesini temenni ediyoruz.

Biz yönetim ve denetim kurulları olarak her zamanki engin hoşgörünüze ve anlayışınıza sığınarak iki yıllık dernek faaliyetlerimizi yüksek onayınıza sunuyoruz.Takdir siz değerli üyelerimizindir..

Saygılarımızla…..